Sverre Monsen fra Gjerøy har betalt 4,4 millioner kroner for hurtigsjarken. Investeringen skal han forsvare ved å fiske i åpen gruppe. Foto Geir Vinnes

Med garn, line og teiner skal det fiskes etter lange, brosme, uer, torsk, sei, kveite og blåkveite, samt krabbe i åpen gruppe. Sverre Monsen fra Gjerøy i Rødøy i Nordland, trår til og legger millioner i bordet for en brukt sjark som skal brukes til fiske i åpen gruppe.

                     .

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Sjarken Monsen har kjøpt er «Vasstind», en 10,99 meter lang, 3,84 meter bred Selfa Artctic med typebetegnelsen Selfa 36 Speedsjark.. Den ble levert av Selfa Arctic i 2014 er utstyrt med en Cummins som sparker i fra med 380 hestekrefter. Med andre ord rikelig med fraspark når det skal fiskes med garn, line og teiner.

Har fisket i både lukket og åpen gruppe

Da sjarken i mars 2014 ble levert til sin første eier var navnet «Malin». Navnet «Vasstind» fikk sjarken i august i fjor da den ble kjøpt av Vasstind AS på Sommarøy i Tromsø. Før det har sjarken skiftet eier en rekke ganger, og har hatt navnene «Rollon», «Live Elise». «Kristine Elisabeth og «Frantzen». Den har fisket både i lukket gruppe og åpen gruppe.

Solid investering for å fiske i åpen gruppe

Sjarken er ikke formeldt overtatt ifølge skipsregisteret NOR. Men skipsmegler OSO Maritim AS på Andenes har på nettsiden merket sjarken som solgt. Det er OSO Maritim som har meglet salget av sjarken og bistått Sverre Monsen overfor Fiskeridirektoratet i forbindelse med søknad om erverv. Søknad om er verv ble sendt 25. oktober.

Kjøpet av sjarken er et tegn på at en del fiskere er optimistiske til fiske i åpen gruppe. For ifølge søknad om erverv skifter sjarken hender for 4,4 millioner kroner.

LES OGSÅ:

Stor Selfasjark med kvoter har fått ny eier

Betalte millioner for en solid brukt sjark

 

egenannonse
Hurtigsjarken er bra utstyrt med den elektronikk en line og garnfisker trenger. Foto fra prospekt/OSO Maritim
Facebook