Altaire er på vei til Nils Sperre AS på Ellingsøya ved Ålesund for å levere 2130 tonn makrell. Foto Ivan Reid

Nils Sperre AS på Ellingsøya ved Ålesund har kjøpt det som nok er årets største, eller i det minste blant de største, fangstene av makrell. Fartøyet som har meldt inn den 2130 tonn store fangsten er shetlandske Altaire.

                                                .

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Snittprisen på makrell til konsum har de siste ukene økt litt, og lå i forrige uke på 18,34 koner per kg, ifølge Norges Sildesalgslag. Hvis det ikke tas hensyn til eventuelt utkast og bifangst, har Altaire en last en verdi på nesten 40 millioner kroner.

Ikke største fangst levert av rederiet

Altaire har ifølge sluttseddelregisteret tidligere i år levert 2027 tonn makrell til norske kjøpere. Denne fangsten leveres av den nesten splitter nye Altaire som i sommer ble levert av Karstensens Skibsværft i Skagen. Med fartøyet som er skiftet ut har det shetlandske rederiet i mange år levert makrell til norske kjøpere, og ofte har det vært store laster på rundt 2000 tonn.

Fangsten som nå leveres er fisket i britisk sektor. Den består av 665 tonn med snittstørrelse på 410 gram og 1465 tonn med snittstørrelse på 447 gram.

LES OGSÅ:

44 fartøy har levert fisk for over 1,8 milliarder kroner – se hvem

Facebook