Ledelsen ved de to tråldørprodusentene.

Færøyske Rock Trawl-doors er kjøpt Thyborøn Trawldoors. De kunngjorde i går at de har kjøpt det færøyske selskapet Denne avtalen sikrer fortsatt produksjonen på Færøyene, og den styrker begge selskaper sin posisjon i markedet. Det er godt nytt for de mange norske fartøy som er utstyrt med  dører levert av Rock Trawl-doors.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Rock Trawldoors har siden sin etablering vært en færøysk bedrift, med produksjon av høykvalitetsprodukter utført på Færøyene. Selskapet har en solid historie med fokus på kvalitet og presisjon, og de har etablert seg som en pålitelig leverandør for den globale fiskeindustrien.

Stort fokus på bunntrålere

Den færøyske produsenten har hatt mye fokus på dører til fabrikktrålere. Blant norske fartøy som er utstyrt med deres dører, er den 69,8 meter lange fabrikktråleren «Gadus Poseidon». Tråleren som tilhører Havfisk fikk to 11,5 m2 dører type Sea Master i mars. I april fikk en annen Havfisk-tråler, “Havtind” nye dører.

Tråleren «Båtsfjord» har samme type dører, men med størrelse på 8,5 m2. Disse ble levert til «Båtsfjord»i januar.

Nå i april har den estonske tråleren «Steffano» fått dører type Sea Lion med størrelse på 14 m2.

Andre fartøy med tråldører fra Rock Trawl-doors er grønlandske «Svend C», danske «Ocean Tiger», færøyske «Gadus» og «Emerald», og norske «Hermes». Denne tråleren er for øvrig den best fiskende norske bunntråler målt i fangst av hvitfisk per 10. april i år.

Produksjon fortsetter på øya Vágur

Rock Trawl-doors har sine produksjonsfasiliteter på øya Vágur. For Thyborøn Trawldoor markerer oppkjøpet av Rock Trawl-doors et strategisk trekk for å utvide selskapets produktportefølje og styrke tilstedeværelsen på Færøyene. Det gir også Thyborøn Trawlsdoors en sterkere posisjon i den norske bunntrålerflåten.

Ved å beholde den nåværende ledelsen og arbeidsstyrken på 17 ansatte under ledelse av direktør Petur Kjaerbæk og produksjonssjef Samal Trolle, sikres det kontinuitet og lokal ekspertise i driften av Rock Trawl-doors. Produksjonen vil fortsette på samme sted ved havnen i Vágur, og Rock Trawl-doors vil operere som et selvstendig selskap med sin egen produktlinje og ledelse, opplyses det.

Har utviklet flere innovative design

Rock Trawl-doors har gjennom årene utviklet flere innovative tråldører som har markert seg i industrien. Fra den robuste Super Shark til den effektive Sea Bat og den dyptgående Sea Lion, har selskapet levert dører som møter de forskjellige behovene til fiskeflåten.

Det nyeste tilskuddet til produktlinjen, Sea Hunter, er designet for bunntråling, og demonstrerer Rock Trawl-doors sitt fortsatte engasjement for å dører av høy kvaltitet til fiskeflåten.

I tillegg til produksjon av tråldører, tilbyr Rock Trawl-doors også et bredt spekter av tjenester, inkludert reparasjon av tråldører og utstyr, produksjon av stål- og jernprodukter for havbruksindustrien og store kjøretøyer, samt produksjon av containerramper. Selskapet tilbyr levering av produkter over hele verden, eller mulighet for kunder til å få produktene levert direkte til skipet ved Vágur havn.

Vil bidra til videre vekst og suksess

Thyborøn Trawldoors opplyser at de er stolte over å kunne bidra til videre vekst og suksess for Rock Trawl-doors på Færøyene. Gjennom dette oppkjøpet forplikter Thyborøn seg til å støtte Rock Trawl-doors sin videre utvikling, og derved bidra til å sikre lokal produksjon av tråldører av høy kvalitet på øyene.

"Gadus Poseidon" fikk nettoop levert et sett med dører fra Rock Trawls-doors. Foto Rock Trawl-doors
Den færøyske tråleren "Gadus" med dører fra Rock Trawl-doors. Foto Rock Trawl-doors
I april tok "Havtind" turen til Færøyene for å få nye dører. Foto Rock Trawl-doors

Les også:

Facebook