Skroget til nye "Trønderhav" er nå på plass ved Thyborøn Skibs og Motor. Foto Trønderhav AS

Skroget til nye «Trønderhav» har ankommet fra det polske skrogverftet til Thyborøn Skibs og Motor hvor det skalt utrustes. Fortsatt gjenstår mye arbeid, men det vil nok gå mer på skinner enn hva arbeidet med skroget har gjort i Polen, til bekymring og frustrasjon for både rederiet og Thyborøn Skibs og Motor.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Fartøyet ex.«Trønderhav» som skiftes ut er hugget, og utstyr som kan brukes videre er tatt i land i Thyborøn. Med en prislapp på rundt 120 millioner norske kroner, er det det største og mest verdifulle fartøyet som verftet har hatt enterprise på.

«Trønderhav har en lengde på 40 meter og bredde på 9,50.  Fartøyet er utstyrt med seks RSW-tanker med en total kapasitet på 470 kubikkmeter. Det er et 70 kvadratmeter stort fabrikkdekk, som utstyres med fire sløyemaskiner og vasketanker. Om bord blir det også en ismaskin med kapasitet på ti tonn om dagen.

Tilgang på lokale ressurser

For verftet i Thyborøn er det en stor fordel, at de ikke bare har svært mange nabobedrifter som kan være med å yte når et prosjekt skal ferdigstilles, men de eier også bedriften Lemvig Maskin- & Køleteknik som leverer kjøleløsninger, ismaskiner og mye annet som sørger for at fangsten blir korrekt behandlet om bord.

Har både slipp og flytedokk

I tillegg har Thyborøn Skibs- og Motor A/S tilgang til en slipp med fire spor, og de er partner i den største flytedokken på Danmarks vestkyst. Det gir fleksibilitet når arbeid på «Trønderhav» trengs å utføres på slipp eller i tørrdokk.

Nå foregår utrustningen av skroget med hurtig. Tromler til snurrevad var på plass rett etter at "Trønderhav" la til kai i Thyborøn. Foto Trønderhav AS
Selv om motor og mye annet er på plass, gjenstår det mye arbeid på fartøyet. Foto Trønderhav AS
Nye "Trønderhav" skal fiske med snurrevad og snurpenot. Foto Thyborøn Skibs og Motor.
Her ankommer "Trønderhav" fra Polen. Foto Thyborøn Skibs og Motor A/S
Endelig er "Trønderbas" ved kai utenfor Thyborøn Skibs og Motor. Foto Thyborøn Skibs og Motor A/S.

Motor og aggregater er på plass i maskinrommet. Men det gjenstår fortsatt mye før de er ferdig koblet og kan brukes. Hovedmotor er en ABC som yter 1800 hestekrefter.

Kjøpte kvoter for å gjøre “Trønderhav” mer lønnsom

Rederiet har tidligere kjøpt kvoter for å gjøre det nye fartøyet lønnsomt. Med snurrevad og trål skal det fiskes torsk, hyse og sei nord for 62 grader. Det er også planer om å fiske etter lysing.

«Trønderhav» er designet av Seacon AS i Måløy, ett av Norges ledende selskaper innen design av fiskefartøy i ulike lengdegrupper.

LES OGSÅ:

Facebook