Det er en solid Selfasjark som har forlatt Austevoll og fått Nammdalseid som hjemmsted. Foto skjermdump Ole Kristoffer Tøkje, MarineTraffic

Morten Sjømark fra Namdalseid i Trøndelag har fått innvilget ervervstillatelse til en stor Selfasjark med kvoter. Når Selfasjarken Hennie i dag tirsdag formeldt skiftet eier, var det båt og kvoter som ble solgt ut av Austevoll i Vestland, og ikke motsatt som har vært vanlig.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

 

Sjømark skal bruke sjarken til fiske etter torsk, hyse og sei med garn og juksa i lukket gruppe. Med sjarken følger det rettigheter som i år har gitt sjarken mulighet til å fiske 29,7 tonn torsk, samt i øyeblikket 215 tonn hyse og 200 tonn sei. Båten har fisket torskekvoten.

Hennie er en solid Selfasjark med lengde 12,29 meter og bredde på 3,96 meter. I motorrommet er det en Scania 650 med ytelse på 600 hestekrefter. Motoren er installert da fartøyet bler bygget ved Selfa i 2006.

Skiftet eier i dag 17 oktober

Selger er Jørneskjær AS på Storebøi i Austevoll i Vestland. Dette selskapet eies av austevollingen Jørn Julin Kjellevold. Tillatelse til erverv ble gitt til Morten Sjømark 19. september. I dag, 17 oktober ble skjøte registrert i Skibsregisteret NOR og Sjømark er formeldt eier av sjarken.

Nå gjenstår bare formaliteter for å få fartøyet registrert i Merkeregisteret slik at det kan tas i bruk i fiske.

Selfasjark med kvoter

I søknad om erverv opplyser Sjømark at Selfasjarken kjøpes for 7 250 000 kroner. Det fremgår ikke av søknad om erverv om prisen inkluderer fiskerettig.hetene. Men det er grunn til å anta at dette er bare er pris for selve fartøyet.

Her er sjarken rigget for makrelldorking.. Foto skjermdump Ove P Olsen, MarineTraffic
Sjarken er bygget i 2006, men virker svært godt holdt. Foto prospekt North Shipping.
Hennie er en sjark med svært god plass ombord. Foto prospekt North Shipping

 Det er North Shipping AS i Kristiansund som har meglet salget, mens Sparebanken Vest har stått for finansiering. Banken har et part på ti millioner kroner i sjarken.

Jørneskjær kjøpte sjarken i januar i år. Den ble da imdøpt fra Siwa til Hennie. Da den ble bygget hadde den navnet Terna

Facebook