Tok makrellstørje med Viknes kystsjark
Den brukte Viknessjarken hadde i følge søknad om erverv en pris på 1,8 millioner kroner. Foto fra ervervssøknad

Det er mange fiskere som ikke helt får roen når de er hjemme. De må på havet. En av disse er Roar Andre Nordheim fra Bulandet ytterst i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane. Til vanlig arbeider han om bord i en kystnotbåt. For en månedstid siden kunne han klargjøre egen hurtigsjark for fiske.

Av Terje Engø

Epost: terje@kystmagasinet.no

Roar Andre Nordheim fra Bulandet har kjøpt seg en flott Viknes 10.30. Selger var Wilfred Steinar Nordheim, også han fra Bulandet. Med Viknessjarken som tidligere hadde navnet Setara, fulgte det noe fiskeutstyr, men ikke det som skulle gi ham den første fangsten.

Sjarken som nå har skiftet navn Setara til Vestøy, har en lengde på 10,30 meter og bredde på 3,28 meter. Fremdrift sørger en Yanmar med 340 hestekrefter for. Viknessjarken ble ble bygget av Viknes Båt og Service AS i 2009.

Første fisk ble en makrellstørje

Ifølge ervervssøknaden skal det fiske etter kvitfisk, blåkveite og andre fiskeslag i gruppe i gruppe 2 med line og juksa. Han skal også fiske med teiner etter taskekrabbe, sjøkreps og hummer. I tillegg har han satt opp makrellstørje i sine driftsplaner.

Med sjarken fulgte det ustyr for juksafiske. Foto fra ervervssøknad.

Foreløpig har det vært mest jakt på makrellstørje. For to dager siden, på søndag 17. september, ble det tatt en makrellstørste på 249 kilo på stang. En spennende start for fiskeren som betalte 1,8 millioner kroner for sjarken.

LES OGSÅ:

Disse åtte har fått makrellstørje i år