Klikk på bildet for å se video fra kastet. Video M/S Spjæringen

Nettopp tilbake fra makrellfiske ved Shetland, har «Spjæringen» tatt sesongens største fangst med makrellstørje. Den er på hele 29 tonn, hvilket skulle tilsi rundt hundre makrellstørjer. De filmet en video som viser når nærmere 120 makrellstørjer koker i nota.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet

Til Sildelaget er det meldt inn 29 tonn med snittvekt på 248 kilo. Fangsten ble tatt vest-nordvest av Vågsøy. Fangsten skal leveres hos Skudenes Fryseri på Karmøy. Når dette skrives, er «Spjæringen» ved Huftarøy i Austevoll litt sør for Bergen.

Tusenvis av tonn med makrellstørje

På Facebook melder fartøyet at det er mye størje langs vestlandskysten. I et svar til en kommentar skriver «Spjæringen»: Ja, masse størje langs hele Vestlandet. Vi så mye på Stadt, men det var vi opgs oppe i masse størje ved svinøy og runde…. På tusenvis av tonn».

Tok makrellstørjene med splitter ny not

Etter at «Spjæringen» kom tilbake fra makrellfiske ved Shetland fikk det tatt om bord en helt ny makrellstørjenot hos Fiskenett AS. Med denne tok de først fire makrellstørjer for noen dager siden, før de så slo til med hele 29 tonn som de kunne melde inn mandag formiddag.

Det er til nå fisket cirka 118 makrellstørjer med samlet rund vekt på 71,5 tonn. Av dette kvantumet har «Spjæringen» tatt hele 30 tonn.

.

Facebook