"Eya" er ble i går fredag overlevert til Veabø Kystfiske. Foto GOT Marine
Facebook

Nok et flott fiskefartøy er nå overlevert fra  GOT Marine AS på Skogsøy utenfor Mandal. Fartøyet som har navnet «Eya» har el lengde på 11,05 meter og bredde på 4,83 meter.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Fartøyet er bygget i aluminium, og har en Nogva Scania Di9 hovedmotor som yter 350 hestekrefter ved 1800 rpm. Nogva har også levert en Nanni aggregat som sørger for strøm om bord.

Flott nybygg til overkommelig pris

Prisen for det flotte nybygget er 13 430 000 kroner, hvilket ikke er en god pris i en tid hvor prisene på nybygg har skutt i været. I denne prisen ligger ikke eventuell tilleggsarbeider og utstyr rederen har ønsket utover det som står i verftets spesifikasjon. Finansiering har rederiet fått gjennom DNB.

Rederiets andre nybygg fra Skogsøy

Fartøyet er rigget for garnfiske med garnhaler og annet hydraulisk utstyr fra Lorentzen Hydraulikk i Kabelvåg. Fartøyet er som alle fartøyer som leveres av GOT Marine AS utstyrt med flotte lugarer, samt felles dusj/bad og toalett. Bysse og dagrom/bysse er i samme rom. Det er også satt av plass med benk og bord i styrhuset hvor mannskapet kan samles.

For skipsbyggerne utenfor Mandal er det en fjær i hatten at en fisker kommer tilbake for igjen å få bygget et fartøy.

Det er andre gang Veabø Kystfiske kjøper et nybygg fra GOT Marine AS, eller Skogsøy Båt som båtbyggeriet da het. I 2017 kjøpte de 14,95 meter lange, 6,60 meter bedre «Leif Helge». Denne båten ble solgt til Hekkingen Fiskeriselskap AS i Botnhamn i juni i fjor, og har nå fått navnet «Øyanes».

Rederi med god økonomi

Veabø Kystfiske AS i Tromsø, eies 90 prosent av Tor Anders Veabø ti prosent av Guttorm Ole Veabø. Rederiet har drevet med positivt driftsresultat i flere år. I fjor solgte de fartøyet «Storm» hvilket nok forklarer hvorfor det er 6,74 millioner kroner i andre driftsinntekter, i tillegg til 8,85 millioner kroner fra salg av fangst. Totalt ga det et driftsresultat på 8,9 millioner kroner før skatt.

Nyt bildene som alle er tatt av GOT Marine AS

egenannonse