En redningsaksjon som involverte redningsskøyte og helikopter ble iverksatt da tråleren Westbank fikk det som antakelig er et motorhavari i britisk sektor. Fartøyet var da cirka 100 kilometer øst av Shetland, da det begynte å ta inn vann.  Det blåste da storm i området og bølgehøyden var over fem meter.

Av Terje Engø

En redningsskøyte ble sent ut fra Lerwick på Shetland, en tur som tok seks timer i tung sjø og sterk vind. Redningsskøyten ankom Westbank i går kveld klokken 19. Det tok en time, og måtte flere forsøk til, før de fikk satt en slepetrosse om bord i tråleren.

Ifølge lokalavisa Shetland Times ble tråleren slept med fart på tre til fire knop, og ankom Lerwick havn klokken sju i morges. 

 

Også et helikopter deltok i redningsaksjonen. Helikopteret fikk satt ombord en pumpe til Westbank. Denne og skipets egne pumper gjorde at situasjonen stabiliserte seg.

Westbank har en lengde på 26 meter og hører hjemme i Hanstholm. Den er en av flere trålere som har rigget til makrelldorg og fisket svært effektivt i området.

Både Fiskerforum.dk og Shetland News har tidligere omtalt redningsaksjonen.

NB. Vi kom i skade for å oppgi båtens lengde til 17 meter som opplyst via AIS. Korrekt er 26 meter opplyser en bruker. 15:31 – 20.10.2023

Facebook