PTG har sikret seg en rekordstor leveranse på 17 RSW-anlegg til fiskefartøy som bygges ved Karstensens Skipsverft i Danmark og tre RSW-anlegg til fiskefartøy som bygges ved Westcon Yards i Norge.

                                          .

Pressemelding fra PTG

Nybyggene bygges til norske og skotske rederier, og skal leveres på løpende bånd de neste to årene.

Leveransen fra PTG består av totalt 20 RSW-anlegg (Refrigerated Sea Water). Anleggene  produseres ved PTG sin fabrikk i Malmefjorden, i Hustadvika kommune utenfor Molde.

Nye «Gardar» for Halstensen i Austevoll blir designet og bygget hos Karstensens Skipsverft i Skagen. Fartøyet blir utstyrt med 3 x RSW 1100 anlegg fra PTG Frionordica. Illustrasjon Karstensens Skipsverft
Nye «Pathway» for Lunar Fishing Company Limited, Peterhead, Scotland blir designet og bygget hos Karstensens Skipsverft i Danmark. Utstyrt med 3 x RSW 1300 anlegg fra PTG Frionordica. Illustrasjon Karstensens Skipsverft

Flere års arbeid som bærer frukter

– Vi er veldig stolte av nok en gang å bli valgt av verft og rederier som leverandør av RSW-anlegg. I denne serien av kontrakter er det i tillegg en rekke «nye rederier» som har valgt oss som leverandør til sine fartøy, sier Johnny Valle, salgs- og markedsdirektør for marine og industri i PTG.

Valle legger til;

– Vi ser helt klart at vårt samarbeid med verft og rederier gjennom mange år der produktutvikling, redusert energiforbruk, miljøavtrykk, ammoniakkfylling, samt vekt, har vært viktige faktorer for at vi har vunnet disse kontraktene.

Nye Rogne for Rogne AS i Herøy på Sunnmøre blir designet og bygget hos Karstensens Skipsverft. Utstyrt med 3 x RSW 1100 anlegg fra PTG Frionordica. Illustrasjon Karstensens Skipsverft
Nye Chris Andra for Klondyke Fishing Company blir designet og bygget hos Karstensens Skipsverft. Utstyrt med 2 x RSW 1300 anlegg fra PTG Frionordica. Illustrasjon av Karstensens Skipsverft

Har etablert service og salgsavdeling i Skottland

I 2022 etablerte PTG datterselskapet PTG UK i Peterhead i Skottland for service og salg.

– Dette har blitt godt mottatt hos eksisterende og nye kunder i UK. Vår tilstedeværelse med service i dette området har helt klart vært en avgjørende faktor ved inngåelsen av disse nye kontraktene, sier General Manager i PTG UK, Julian Ramsey.

Han avslutter med at arbeidet de har gjort så langt har gitt gode resultater, og ser frem til å jobbe med gamle og nye kunder i UK i fremtiden.

LES OGSÅ:

Bygger to partrålere ved Karstensens Skibsværft

 

PTG – verdien av perfekt temperatur

PTG utvikler og leverer miljøvennlige kjøle‑, fryse- og energieffektiviserings-løsninger. I tillegg til sjømatmarkedet nasjonalt og internasjonalt, er konsernet en betydelig leverandør til dagligvarebransjen i Norge.

Norges ledende kuldetekniske kompetansemiljø tilbyr komplette løsninger for temperaturhåndtering til det internasjonale markedet, inkludert kjøling, frysing, klimaanlegg og oppvarming.

Produksjon i Norge og et omfattende servicenettverk gjør det mulig for oss å imøtekomme kundenes krav til kvalitet og presis levering. Vi er til stede langs store deler av den norskekysten, i Storbritannia og i Chile.

Navnet PTG er hentet fra initialene til holdingsselskapet Perfect Temperature Group, og slagordet til gruppen – verdien av perfekt temperatur.

Nye «Quantus», for Quantus Limited and Peter& J.Johnstone tilhørende i Fraserburgh i Skottland. Bygges hos Westcon Yards, designet av Salt Ship Design. Utstyrt med 3 x RSW 1100 anlegg fra PTG Frionordica. Illustrasjon Salt Ship Design
egenannonse
Facebook