Skipper Expo i Aberdeen vil foregå over to intensive og fokuserte ukedager. Pressefoto

– Vi lytter til våre utstillere og besøkende – og det er grunnen til at vi introduserer noen store endringer på neste års arrangement,” sa Sharon Boyle, leder for kommersielt fiske hos Scottish Skipper Expo-arrangøren Mara Media. (SPONSET INNHOLD)

 

Av Geir Andersen

Fiskerimessa har tradisjonelt startet på en fredag, og den andre dagen på en lørdag. Dette blir nå i endret. For første gang vil skotske Skipper Expo arrangeres torsdag og fredag. Beslutninga om dette er tatt basert på tilbakemeldinger de siste årene, fra utstillere og besøkende som ønsker å dra nytte av bedre transportmuligheter på hverdager – og som ønsker å ha hele helgen deres hjemme.

Skipper Expo som en dagstur

– Aberdeen er et reisemål med gode forbindelser på hverdager, men i helgene kan by på utfordringer, spesielt for våre internasjonale besøkende. Denne endringen er helt i tråd med messer generelt, og den åpner også flere muligheter for besøkende som ønsker å reise til den Skipper Expo i Aberdeen som en dagstur fra andre steder i Storbritannia eller fra Europa, sier hun.

Vokst fra en beskjeden begynnelse

Skipper Expo er ei messe som har vokst fra en beskjeden begynnelse for et tiår siden – og som siden skiftet til den nye P&J-arenaen, bare noen få minutter fra flyplassen. Det har gjort at messa har vokst til en av de ledende fiskerimessene i landene rundt Nord-atlanteren. Messa tiltrekker seg besøkende fra Skottland, så vel som fra hele Europa.

Skotske Skipper Expo annet hvert år

Det er en ytterligere stor endring som finner sted – ettersom den skotske arrangeres annet hvert år, en annen beslutning basert på tilbakemeldinger fra arrangementets mange besøkende og utstillere.

 

Det er svært mange utstyrsleverandører blant utstillerne på Skipper Expo-messene. Pressefoto

– Messa i 2024 ser ut til å bli den største skotske Skipper Expo til dags dato, – og vi følger nøye med på hvilke tilbakemeldinger vi får fra deltakerne. Dette er en travel tid på året med mye som skjer. Tilbakemeldingene vi får er at besøkende og utstillere ønsker et fokusert og godt organisert arrangement annethvert år, sier Sharon Boyle.

– Så i 2024 vil vi være vertskap for det som ser ut til å bli det mest godt besøkte bransjearrangementet i Storbritannia – og så vil vi være tilbake i Aberdeen i 2026 for et enda større arrangement, avslutter Boyle.

LES OGSÅ:

Se flotte Eya som nå er på vei hjem fra Skogsøy

Facebook