Ligrunn 2

Rederiet Fiskebas Fishing Co. Ltd i Lerwick på Shetland solgte i fjor høst en pelagisk tråler, «Antarctic II». Den ble kjøpt av Ligrunn AS som er en del av Liegruppen AS på Lille-Sotra utenfor Bergen. «Ligrunn 2» som navnet nå er, ankom natt til i dag til Salthella i Austevoll.

                           .

Av Terje Engø

Foto Thyborøn Skibs og Motor, Tine Jensen Le Breton, Thyborøn Havn

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

 

Tråleren gjennomgått omfattende vedlikehold, modifiseringer og tilpasninger til rederiet ønsker ved Thyborøn Motor & Skibs A/S. Tråleren ble kjøpt i oktober i fjor, og seilte derfra til Thyborøn i november.

«Ligrunn 2» er en solid og kraftig tråler

«Antarctic II» er en pelagisk tråler tegnet av Skipsteknisk AS i Ålesund, og bygget ved Flekkefjord Slipp & Maskinfabrikk i 2004. Fartøyet som sist ble ombygget i 2017, har en lengde på 69,70 meter og bredde på 13,50 meter. Hovedmotor er en BHP MAK 9M32C som yter 5875 hestekrefter.

Thyborøn Trawldoor
«Ligrunn 2» har under oppholdet i Thyborøn blitt utstyrt med avanserte Type 21 Bluestream hydrauliske tråldører fra Thyborøn Trawldoor.

Fartøyet lå i forbindelse med salget noen uker i Skagen, før det seilte til Thyborøn for å bli modernisert og tilpasset rederiets behov. Liegruppen AS er blant de norske fiskebåtrederiene, som har utviklet et godt samarbeid med Thyborøn Skibs og Motor. I fjor var også «Libas» i den store flytedokken i Thyborøn.

Avanserte hydraulisk justerbare tråldører

En pelagisk tråler trenger gode tråldører for både å fiske effektivt og økonomisk. «Ligrunn 2» har under oppholdet i Thyborøn blitt utstyrt med avanserte Type 32 Bluestream hydrauliske tråldører fra Thyborøn Trawldoor.

«Det var skipsmeglerselskapet Atlantic Shipping A/S i København som har stått for salg og kjøp av fartøyet «Antarctic II» som nå har skiftet farge på skroget fra grønt til blått, og har fått navnet «Ligrunn 2».

«Ligrunn» blir til «Liafjell» hos Cemre

Liegruppen Fiskeri AS som eier «Ligrunn 2», eier også fartøyene «Libas» og «Liafjord». Selskapet har også et fiskefartøy under bygging ved skipsverftet Cemre i Tyrkia. Dette fartøyet skulle etter planen nå ha vært fiske nærmere et par år nå. Planen var at det skulle være den nye «Ligrunn».

FLERE BILDER AV "LIGRUNN 2":

egenannonse

Forsinkelsene gjorde at en ny kabal måtte legges, og skipsverftet har nå endret navn på nybygget på sine websider til «Liafjell».

Liegruppen har i januar endret på kvotegrunnlaget for «Ligrunn II» og «Libas» ved å overføre kvoter mellom fartøyene, for derved å få en mer effektiv utnyttelse av fartøy og kvoter.

LES OGSÅ:

Pelagisk fartøy har levert NVG-sild for femti millioner

44 fartøy har levert fisk for over 1,8 milliarder kroner; se hvem

Facebook