Vikasund er godkjent både som fiskefaertøy og spesialskip/arbeisbåt. Foto Adrian Viken, MarineTraffic.

Vikahav AS på Roan har solgt en avansert kombibåt. Fartøyet «Vikasund» har fått Brattskjær AS i Rørvik som eier. Fiskebåten som er godkjent både som fiskefartøy og servicebåt ble overlevert av Viknaslipen AS til Pettersen Fishing AS i Åfjord, i 2014.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Kombibåten som er bygget i aluminium og designet av Marin Design AS er en rommelig båt med plass til et mannskap på seks personer i tre doble lugarer. Det betyr at mannskapet ofte har sin egen lugar siden det normalt er to til fire personer om bord.

Den har en lengde på 12,99 meter og bredde på 5,70 meter. Lasterommet som er på 45 kubikkmeter. Fartøyet er en kombibåt godkjenning som både fiskefartøy og spesialskip-/mindre arbeidsbåt.

Hovedmotor er en Deutz V8 TCD2015V08M dieselmotor som yter 612 hk ved 1900 o/min. Den er koblet til Finnøy G 27 reduksjonsgir og propell levert av Finnøy.

Et Deutz/Stamford generatorsett på 80 kVA gir strøm om bord. I tillegg er det et Lister-Petter aggregat på 20 kVA.

Siden fartøyet er beregnet på å utføre blant annet rengjøring av nøter for fiskeoppdrettere er det en Deutz BF6M motor med ytelse på 265 hk som driver notvask utstyret.

For å sikre gode manøvreringsegenskaper er båten utstyrt med to sidepropeller, en forut på 65 hestekrefter og en akter på 85 hestekrefter.

Kombibåt utstyrt for mer enn fiske

På dekk er det to Meydam kraner, hvor en TMP 900 kran med vinsj og radiostyring er montert akter og TMP 320 er montert på styrehustak.

Det er to stykk tre tonns kombinvinsjer, ankervinsj og notvinsj. Båten er også utstyrt med sirkulasjonspumper for bruk ved frakt av levende fisk. Etter det Fiskerimagasinet inngikk også en ROV som brukes når det gjøres service på oppdrettsanlegg i salget.

Da kombifartøyet «Vikasund» ble overlevert til reder av Viknaslipen, var prisen cirka 13 millioner kroner. Når båten nå selges igjen, åtte år senere, er prisen femten millioner kroner. Det fremgår ikke av søknad om erverv om prisen inkluderer noen rettigheter, men mest sannsynlig ikke.

LES OGSÅ:

På Scottish Skipper Expo stilles seks båter ut i messehallen

Kystsjark levert klar for torsken

Trår til med millioner for sjark i åpen gruppe

Kjøpte seg flott finsk 11-meter sjark til god pris

Fartøyet har et flott styrhus byggetog utstyrt for de ulike arbeidsoppgavene fartøyet er bygget for. Foto North Shipping AS
Båten har tre doble lugarer og flott kombinert messe og bysse. Foto North Shipping AS.

Selfasjark solgt nordover

Brattskjær AS, kjøpte «Vikasund» som erstatning for fartøyet «Nergård Jr». Dette fartøyet, en Selfasjark bygget i 2016 med lengde på 13,04 meter, ble solgt til Johan F Rederi AS i Gryllefjord i desember. Sjarken har nå fått navnet «Johan F», mens «Vikasund» er omdøpt til «Nergård Jr».

Det er skipsmegler North Shipping AS som har meglet for salget av «Vikasund».

egenannonse
Facebook