Henrik Sjøset AS har gjennom sitt heleide selskap Træna Havfiske AS i Båtsfjord i Finnmark kjøpt sjarken Trollfjell i en handel internt i Sjøsetfamilien. Innovasjon Norge har gitt lån på fire millioner kroner, mens selskapet som selger har lagt to millioner inn i handelen.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Selger av sjarken Shell Fish AS på Træna i Nordland. Dette selskapet eiers av Geir Anders Sjøset (38,6 prosent) og Ocean Impex AS. Dette selskapet er igjen eid av Geir Anders Sjøset med 97,1 prosent, mens resterende 2,9 prosent er eid av H. Sjøset Holding AS som igjen er eid av båtens kjøper. Det skulle være unødig å bemerke at dette er en handel inn at i Sjøsetfamilien.

Eier flere sjarker og båter

Familien eier i tillegg til Trollfjell som nå rent juridisk skifter eier, tre andre båter. Disse er; Rota med lengde 6,1 meter og bygget i 1985, sjarken Bolga med lengde 12,98 meter og bygget i 2012, samt sjarken Trænhavet med lengde 12,46 meter. Denne er bygget i 2008.

Trollfjell som nå får Båtsfjord som hjemsted er 13,26 meter lang og 3,94 meter bred. Den er bygget ved Arctic Boat Rødskjær i 1998, og er utstyrt med en Doosan hovedmotor som yter 250 hestekrefter. Denne er nesten ny, installert i 2017.

Trollfjell skal fiske med garn og teiner

Formeldt er det Træna Havfiske AS sin andre båt, Rota, som skiftes ut. Fra sin nye adresse i Båtsfjord skal det fiskes med garn på to torskekvoter, samt leies en torskekvote fra Shellfish AS, opplyses det i søknad om erverv.

 

Sjarken Trollfjell har delvis skiftet eiere, til en pris av 6,1 millioner kroner. Skjermdump Per Kristian Karlsen, Marine Traffic.

Det skal også fiskes med garn etter blåkveite, sei og breiflabb, samt med teiner etter kongekrabbe.

Når Henrik Sjøset overtar Trollfjell fra Shell Fish AS betales det 6,1 millioner for sjarken. Kjøpet er finansiert med fire millioner kroner fra Innovasjon Norge og to millioner i egenkapital fra Shell Fish AS, samt 100 000 kroner i egenkapital som Henrik Sjøset har lagt inn i kjøpet.

LES OGSÅ:

Kjenner du denne fisken?