Slik fant eg på krabbeteina mi når eg skulle røkte ho i dag 26.09.23, nord for “Gunnarsvika” utenfor Våge på Tysnes. Usikker på kva som er feil med merking på nevnte redskap? Eg har merke på både teine og flyteredskap, det viser på bildet, samt lovlig 80 millimeter rømmingsvei.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Det er Kenneth fra Tysnes som skriver dette i en epost til Fiskeridirektorat.

Før du leser videre, – studer bildet. Vi har anonymisert merkene med navn, adresse og telefonnummer til Kenneth. De er helt korrekt laget. Ser du da hva som er feil?

Ville ha bildebevis på hva som var ulovlig

Kennets skriver videre i eposten: Hadde satt pris på bildebevis for bakgrunnen til kontrollører som har gitt meg denne advarsel/anmerkningen.

Ønsker også eit eventuelt politiavhør i forbindelse med gitt politianmeldelse, då eg meiner dette er oppriktig feiltolkning av mitt fangstredskap.

Til info så var den samme teina, med samme merking, samme fluktåpninger, kontrollert i vår 2023. Då vart det gitt grønt kort, med beskjed om at redskapen var kontrollert og funne godkjent.

Håper på tilbakemelding frå dykk, og at saken her får eit rettmessig utfall, avslutter Kenneth.

Direktoratet på saken umiddelbart

Direktoratet var raskt på saken og tok kontakt med Kenneth. Heller ikke de kunne se at noe var feil med teina. Ikke i det hele tatt. De hadde heller ikke hatt noen kontroll i området på den aktuelle datoen.

Nå lurer både Fiskeridirektorat (og kanskje politiet?) på hvem som står bak spøken. For merket som var festet til teinen, kan det fastslått at dette ikke er av nyere dato. Så sannsynligvis er det en som selv har fått bot eller advarsel for ulovlig redskap. Hvem spøkefuglen er sier Kenneth at han ikke vet. Men han bekrefter lattermildt at det nok er noen som kjenner ham.

Hva er feil med denne teina? Fiskerimagasinet har anonymisert navn, adresse og telefonnummer på merkingen. Foto Privat
Facebook