Det så dramatisk ut i morgentimene da tråleren hadde kraftig slagside. foto Mads Plan

En femti meter lang tråler fikk i morges kraftig slagside mens den lå ved kai. Det var ingen om bord da alarmen gikk, og det tok tid å finne ut hva årsaken var.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

«Stella Nova» er en 50 meter lang tråler registrert i Grenaa i Danmark. Den lå ved kai i Öckerö da den fikk slagside. Selv om tråleren har Grenaa som hjemsted malt på hekken, hekken er den svensk.

Båten skal nå være uten slagside

Etter det Fiskerimagasinet erfarer tok ikke fartøyet inn vann, men vann hadde forflyttet seg mellom ballasttanker. Svenske rädningstjenesten kom raskt til stedet og fikk koblet opp lensepumper etter at alarmen gikk klokken 06:00. Båten ble etter få timer stabilisert, og skal ikke ha blitt påført noen større skader som følge av uhellet.

Det danske selskapet Fiskeriselskabet Stella Nova ApS er eid av Christer og Stig Göran Bryngellson, enten direkte eller gjennom det svenske selskapet Stella Nova Fiskeri AB. De siste årene har en rekke svenske fiskefartøyer blitt flagget til Danmark, eller bygget for å seile under dansk flagg.

Bygget i Sverige i 2014

«Stella Nova» ble bygget som «Carmona» ved Tjørnvarvet AB og Skillinge Marin AB i 2014. I forbindelse med at en rederiet fikk overlevert et nytt fartøy, ble «Carmona solgt, og har siden da, i desember 2019, hatt dansk flagg.

Fartøyet har en største lengde 49,84 meter og bredde 10,99 meter. Det er utstyrt med en Caterpillar med ytelse på 2000 kW.

Det var Gøteborgsposten og Dansk Fiskerforum som først kunne melde om hendelsen

Det så ganske så dramatisk ut når "Stella Nova" la seg inn mot kaikanten. Foto Mats Plan
Facebook