"Hilde Iren" har bå skiftet navn til "Bruland" etter å ha blitt solgt for 8,6 millioner kroner. Foto Fritjof Refvik, Marine Traffic

En flott sjark, «Hilde Iren»,med lengde 10,99 meter, er solgt av skipsmegleren Hummelsund Maritim AS Den skiftet eier og navn, og det til 900 000 kroner under prisantydning i meglerens prospekt. Samtidig har megleren funnet kjøperen til fartøyet som ble erstattet.

                                    .

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Sjarken er 10,99 meter bred og 4,74 meter bred og bygget i 2013 ved Viknaslipen i Rørvik i 2013. Bredden tilsier at sjarken, som er rigget for garn, ikke er en hurtigsjark. Den gjør likevel 8,5 knop, ble det opplyst i salgsoppgaven.

Farten står en Deutz hovedmotor som yter 265 hestekrefter for. Den er koblet til propell via et Finnøy gir. I tillegg til hovedmotor er det to Lister aggregater med ytelse på henholdsvis 16 kVA og 20 kVA.

Flott sjark som har fått ny eier

Fartøyet er komplett rigget med garnspill, garngreier og annet utstyr for garnfiske. Med andre ord er det en flott sjark som har skiftet hender.

Sjarkens første eier var Geir Helge Tøllefsen fra Husøy på Ytre Senja. Han da båten navnet «Torill Annie». Han solgte fartøyet i 2014 til Mjåsund AS på Andenes og fartøyet fikk navnet «Mjåsund».

Helt på tampen i 2019 kjøpte M. Gule AS fra Averøy fartøyet og endret navnet til «Hilde Iren». Etter tre år valgte M. Gule AS så å selge det videre til Havleik AS. Dette rederiet holder til i Austrheim nord for Bergen. 15. januar i år fikk sjarken Havleik AS som ny eier og nytt navn ble «Bruland». Rederiet eies av Kjetil Jostein Kalgraff.

"Bruland" er rigget for garnfiske. Foto Fiskeridirektoratet/Hummelsund Maritim

Sjark som ble skiftet ut er solgt

Havleik AS har i tillegg en mindre båt, «Jonas» med lengde på 5,18 meter. «Bruland» er til erstatning for «Havleik».

Dette var en eldre sjark bygget i 1993 ved Mørk Servicetjenester AS. Den hadde en lengde på 10,59 meter og ble kjøpt på slutten av 2021.

Jonas ble slettet i merkeregisteret 16. januar. Det ble lagt ut for salg hos skipsmegleren Hummelsund Maritim og står der oppført som solgt.

God økonomi i rederiet

I prospektet ble «Havleik» lagt ut med en pris på 5,5 millioner. «Bruland» ble lagt ut med pris på 9,5 millioner kroner, men skal ifølge søknad om erverv endt opp med en pris på 8,6 millioner kroner.

Hva «Havleik» faktisk ble solgt for har ikke Kystmagasinet innhentet informasjon om.

Facebook