Her siger "Trønderbas" ned i vannet under sjøsettingen. Foto Norse Shipyard/Westcon

Sist rederiet fikk et pelagisk nybygg var i 1999. Når de mest sannsynlig rundt årsskiftet får sitt nybygg overlevert er det fra samme verft – Westcon. I 25 år har rederiet Ivan Ulsund Rederi hatt «Trønderbas». For en uke siden ble nye «Trønderbas» sjøsatt ved Norse Shipyard ikke langt fra Istanbul i Tyrkia.

                                .

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Nye «Trønderbas» har en lengde på 73,3 meter og bredde på 16 meter. Det blir utstyrt med en hybrid fremdriftsløsning om inkluderer et batteri på 1243 kWh (Corvus) og skal som fartøyet det erstatter fiske med pelagsik trål og ringnot

Pelagisk nybygg designet av Salt Ship

Det pelagiske nybygget er designet av Salt Ship Design på Fitjar i Sunnhordaland. Verftet Norse Shipyard er deleid av Westcon og brukes som deres dedikerte skrogverft. Blant annet bygget de skroget til den mye omtalte tråleren «Ecofive» ved verftet.

Fartøyet som skiftes ut lå tidligere til salgs hos blant annet meglerselskapet Nova Shipbrokers i Bergen. Men enten er det solgt, eller så har rederiet valgt å beholde det inntil videre på grunn av forsinkelser i byggeprosessen.

Rederiet har også en kystnotbåt

Rederiet Ivan Ulsund har også fartøyet «Brusøyskjær», en kystnotbåt med lengde på 45 meter. Dette fartøyet er bygget i 2004 og var frem til 2018 irsk med navnet «Girl Stephanie». Det ble bygget om og modernisert ved Karstensens Skibsværft i Danmark hvor «Girl Stephanie» var bygget, før det ble tatt til Norge.

Les også: Westcon bygger om 118 meter lang tråler

Flotte nye "Trønderbas" flyter staselig utenfor Norse Shipyard. Foto Norse Shipyard/Westcon
.
Det er med rette stor stas når et nybygg sjøsettes. Foto Norse Shipyard/Westcon
"Trønderbas" er en toppmoderne pelagisk båt med hybrid fremdrift. Foto Norse Shipyard/Westcon
"Trønderbas" som skiftes ut er også bygget av Westcon. Dette fartøyet har rederiet hatt i 25 år. Foto Ivan Ulsund Rederi
Les også
Facebook