«Swona» en eldre tresjark ble i august solgt av tidligere eier Kjell Guttormsen fra Tana, og i den forbindelse slettet i merkeregisteret. I november søkte Jurgita Kierene Andersen i Berlevåg om å få kjøpe sjarken.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

«Swona» som nå har fått navnet skiftet til «Loretta» har en lengde på 10,25 meter og bredde på 3,47 meter. Sjarken ble bygget ved O. Ulvans Båtbyggeri på Sandstad på Hitra i 1981 og ombygget året etterpå. Motor er en Cummins med ytelse på 152 hestekrefter. Den er bygget i 1995 og er derved en del nyere enn sjarken.

Jurgita skal bruke sjarken til fiske i åpne fiskerier etter torsk, hyse og sei, opplyses det i ervervssøknaden. Bosatt i Berlevåg burde hun også etter hvert kunne få en kongekrabbekvote på sjarken.

God pris for en eldre tresjark

Selv om «Loretta» er en eldre tresjark med, oppnådde den den pris på 1,3 millioner kroner opplyses det i søknad om erverv. Det var skipsmegler Solhaug Maritim AS i Kirkenes som meglet salget.

Selv om dette, etter det Fiskerimagasinet erfarer, er første fartøy Jurgita Kierene Andersen eier, har hun nok lært en del av sin mann, og vil få støtte av han til driften.

BANNER
egenannonse

Terje Andersen er EN erfaren fisker. Han er gjennom rederiet Nordbanken Kystfiske AS hvor han eier 49 prosent, medeier «Norbanken» med lengde 21,3 meter, «Berlevågjenta» med lengde 14,78 meter og «Abel» med lengde 10,95 meter, gjennom selskapet Reinbøen AS fartøyet «Reinbøen» med lengde 10,58 meter.

LES OGSÅ:

Facebook