Ett godt trent og dyktig mannskap fikk kontroll over brannen uten at noen ble skadd. Også en solid last med reker er uskadet. Foto Trond Refsnes

frøyanes

Det oppsto brann i fabrikken til den kombinerte krabbebåten og reketråleren «Frøyanes» under rekefiske i Barentshavet rundt midnatt sist onsdag. God sikkerhetstrening av mannskapet viste seg verdifullt. De fikk kontroll over brannen og fikk begrenset skadene.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Fartøyet kom i dag tidlig til Måløy, og ligger nå nå ved Måløyterminalen i Måløy, mest sannsynlig for å losse fangst før den går til verftet Båtbygg AS for å bli reparert.

Den nye båten ble bygget ved det tyrkiske verftet Tersan, og kom til Norge helt i begynnelsen av januar. Etter avsluttet fiske etter snøkrabbe gikk fartøyet rett på rekefiske i Barentshavet.

Ingen skade på mannskap eller last

Til avisa Fjordenes Tidende, som var først til å omtale saken, sier adm.dir. Robert Ervik i Erik Havfiske at det ikke er noen skader på mannskap eller på lasten av fryste reker. Han opplyser at brannen var begrenset til et område i fartøyets fabrikk.

Rederiet har enda ikke fått full oversikt over skadeomfanget eller årsaken til brannen. Men skadene er så store at «Frøyanes» ikke kunne fortsette å tråle etter reker.

Det vil først til uka bli mulig å få kontroll med hvor lenge fartøyet blir liggende ved verft.

Roser mannskapet på Frøyanes

Robert Ervik roser mannskapet som fikk kontroll med brannen på kort tid. At det ikke gikk verre viser ifølge Ervik hvor viktig det er med et mannskap som er drillet på alle punkt når det kommer til sikkerheten om bord.

LES OGSÅ:

BANNER

– Det tok ikke lang tid før brannen var slukket. Dette er noe mannskapet er trent på, så det viser hvor viktig det er at mannskapet øver før alle avgangene til båtene våre. Dette er fast prosedyre, sier Ervik til Fjordenes Tidende.

Gikk nordover 5. april

«Frøyanes» gikk etter endt fiske etter snøkrabbe tilbake til Måløy. Der ble fartøyet rigget om fra teinefiske til reketrål. 5. april seilte de så nordover til Barentshavet. Det betyr at de hadde fisket i rundt en måneds tid og nok hadde ganske mye frosne reker om bord, da de ble rammet av brann.

MER OM FRØYANES:

Dette blir vinnerne i årets olympiske snøkrabbefiske

\

Facebook