Flott og velholdt, gikk den femten år gamle Selfasjarken for 2,85 millioner kroner. Foto prospekt North Shipping

Kjell Robert Larsen fra Florø har kjøpt en Selfasjark. Selger av sjarken «Fisken» er Geir Magne Strand fra Smøla. Forskjell i prisantydning da sjarken ble lagt ut for salg og endelig avtalt pris ifølge ervervssøknad, tyder på at kjøper lyktes litt med å prute ned prisen.

                                    .

Av Tor Hansen

Av Larsen skal fiske i åpne fisker med garn etter torsk, hyse og sei, samt uregulerte arter som lange, kveite, breiflabb og brosme og lysing. Det er også opplyst at det skal fiskes etter taskekrabbe, kreps og hummer med garn, hvilket vel er en skrivefeil. Det skal nok være teiner.

Femten år gammel Selfasjark

«Fisken» som nå har fått navnet «Eva» er bygget ved Selfa Arctic Trondheim AS i 2008. Den har en lengde på 10,36 meter bredde på 3,42 meter. Den ble bygget i 2008 og er utstyrt med en Yanmar motor med ytelse på 369 hestekrefter sørger for fremdrift.

Har hatt flere eiere

Første eier var Jan Johansen i Vannvåg i som ga sjarken navnet «Ann-Tove». I 2014 overtok Linas AS i Sørvær sjarken og skiftet navnet til «Mantas». Navnet «Fisken fikk den i 2018 de sjarken ble kjøpt av Kristoffer Jun Strand på Smøla. Han driftet sjarken i to år, før den i 2018 ble solgt til Geir Mange Strand, også han med Smøla som hjemsted. Strand valgte å beholde navnet Smøla.

Sjarken ble lagt ut til salgs i februar i fjor med prisantydning på tre millioner kroner. Ifølge søknad om erverv skiftet den hender for 2 850 000 kroner. Megler var North Shipping AS i Kristiansund.

«Fisken», eller «Eva» som sjarken nå heter, er rigget for garn og juksa, opplyses det i prospektet. Men den nye eieren skal også fiske taskekrabbe, sjøkreps og hummer. Foto prospekt North Shipping.
egenannonse
Facebook