Danske bedrifter deltar i messer over hele verden. På årets Nor-Fishing blir det en stor paviljong hvor du finner de fleste danske utstiller. Illustrasjonsfoto Danish Export Association.

For danske leverandører til fiskeindustrien er Norge et viktig eksportmarked. Mange danske bedrifter har allerede sterke norske samarbeid og kommer til Nor-Fishing for å utvide sine aktiviteter i nabolandet.

Tekst: Pressemelding Danish Export Association

Historiske bånd og geografisk nærhet gjør Danmark og Norge til tette handelspartnere. Innenfor fiskeriindustrien er Norge et viktig marked for danske leverandører, og derfor er Nor-Fishing også en av årets viktige begivenheter når Danish Export – Fish Tech sammen med 45 danske utstillere til august drar til Trondheim med Pavilion of Denmark.

– Vi har sterke kompetanser innen utstyr til fiskeindustrien, og de danske leverandørene er i toppklasse når det gjelder kvalitet, service og innovative løsninger. Det er global etterspørsel, men tradisjonelt er Norge et viktig marked for oss, og derfor er jeg glad for at vi igjen kan delta i Nor-Fishing med så stor en gruppe danske bedrifter, sier Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech i Danish Export Association, som står bak den danske fellesstanden.

Debutant med ny norsk portefølje

Messene er muligheter for å møte nye partnere og kunder på nye markeder, og en dansk debutant hos Nor-Fishing er Daniamant, som produserer et bredt spekter av sikkerhetsløsninger og navigasjonsutstyr til den maritime sektoren. Daniamant leverer et bredt program av sikkerhetslamper, og denne delen av virksomheten samt selskapets tilstedeværelse i Norge har nylig blitt styrket gjennom kjøpet av hele belysningsporteføljen fra norske Jotron AS.

Produktene er utviklet for merking av blant annet nett og langlinefiskeredskaper, bøyer, seismiske kabler, ankerkjettinger og fortøyninger, havbruk, oljekabler og offshoreanlegg. ML-serien, som den kalles, har et modulært design, som gjør disse markeringslysene brukervennlige under enhver service og reparasjon.

– Med en stor industri innen fiskeri, offshore og akvakultur er Norge et viktig marked for oss, og med kjøpet av produktporteføljen fra Jotron AS styrkes vi på det norske markedet. Vi har overtatt et sterkt merke, og vi ser frem til å kunne fortsette Jotrons sterke service og levering av produkter av høy kvalitet til eksisterende og nye kunder, sier Kevin Rough, CEO hos Daniamant.

Pålitelig utstyr og bedre arbeidsmiljø ombord

Produsenter av prosessutstyr er en viktig leverandørgruppe til fiskeindustrien, og blant utstillerne hos Nor-Fishing finner vi Carsoe, som leverer prosessutstyr og komplette produksjonslinjer til fiskefartøy. For Carsoe er Norge et viktig marked, og en av de faktorene som har sikret selskapets globale suksess, er et sterkt fokus på service og vedlikehold.

– For oss er det viktig at våre kunder kan oppleve pålitelighet i mange år. Generelt opplever vi at danske bedrifter er gode til å levere løsninger som holder, og samtidig er gode til å levere den service som skal til for å sikre stabil drift over en lang periode. Dette betyr at nedetid unngås, og at de totale eierkostnadene er mye lavere for kunden,” sier Anders Kirkebak Poulsen hos Carsoe.

I tillegg til pålitelige løsninger har Carsoe også fokus på hvordan innovasjon kan forbedre prosesser og sikre et bedre arbeidsmiljø. Dette skjer blant annet gjennom en helt ny produksjonslinje til krabbekoking ombord. I vår leverte Carsoe en komplett fabrikk til Ervik Havfiskes nyeste skip, Frøyanes. Fabrikken er delt i to deler med en krabbelinje og en rekelinje, slik at skipets kapasitet kan brukes til flere fiskerier.

Frøyanes har en avansert fabrikk med egen linje for reker og for snøkrabbe. Fabrikken er levert av Carsoe. Foto Trond Refsnes

 

Dampen fra krabbekoking kan forårsake luftveisinfeksjoner hos fabrikkarbeidere, og på et lukket, kompakt fabrikkdekk er det spesielt viktig å redusere denne dampen. Med den nye tilberednings- og kjølemetoden reduseres dampen på fabrikkdekket betydelig. Dette er med på å sikre et langt bedre arbeidsmiljø for arbeiderne ombord.

Norsk ekspansjon optimerer produksjonen

Liksom Daniamant har RG Rom Gummi også utvidet sin virksomhet ved å samarbeide med et norsk selskap. Produsenten av tekniske løsninger i gummi, plast og skum har overtatt sin norske motpart Rub-Tech AS. Dette har resultert i økt produksjonskapasitet og en styrket tilstedeværelse på det norske markedet.

Viktigst av alt har det resultert i at Rub-Tech har kunnet følge med den store etterspørselen på deres spesialiserte gummiløsninger til fiskeindustrien, da de nå kan trekke på både produksjonsfasiliteter i Danmark og Norge. Dette stiller Rub-Tech og RG Rom Gummi enda sterkere som leverandør til den norske fiskeindustrien og har gjort dem til en av Europas største produsenter av gummiløsninger til industrien.

– Vi har forberedt Rub-Tech til høy aktivitet, da vi nå både har kapasitet og kompetanser til å betjene flere industrier på det norske markedet. Vi har ambisiøse vekstplaner for Rub-Tech, og med den positive utviklingen vi allerede har sett, er jeg overbevist om at våre planer blir til virkelighet,” sier administrerende direktør i RG Rom Gummi, Jesper Berg Kristensen.

Disse bedriftene finner du på Pavilion of Denmark

(Den er plassert i hall A – stand A-119 og i hall D – stand D-355 og støttes av The Trade Council)

– All4Recycle ApS

– Atlantic Shipping A/S

– Beritech Seafood A/S

– Brdr. Markussens Metalvarefabrik/The Blueline

– Carsoe

– Cosmos Trawl A/S

– Cralog A/S

– DanFish International

– Danfoss A/S

– Daniamant A/S

– Danish Ocean Cluster

– DEIF A/S

– DESMI Pumping Technology A/S

– DSI Dantech A/S, Dybvad

– Entech Marine A/S

– DSI Dantech A/S, Dybvad

– Entech Marine A/S

– FF Skagen

– Flume Tank North Sea A/S

– Haarslev Industries A/S

– Hirtshals Havn

– Hirtshals Service Group

– Hirtshals Yard A/S

– Hytek A/S

– IRAS A/S

– Jens Berg Shipping ApS

– JS Proputec A/S

– Karstensens Skibsværft A/S

– Norisol A/S

– ORSKOV YARD A/S

– Port of Hanstholm

– Randers Reb International A/S

– RG Rom Gummi A/S

– RUNI A/S

– ScanBelt A/S

– Scandic Pelagic A/S

– Scanel International A/S

– SCANFI ApS

– Serviceteam Skagen

– Sika Footwear A/S

– Skagen Havn

– Thyborøn Havn
– Thyborøn Skibs & Motor A/S
– Thyborøn Trawldoor A/S

– TripleNine Thyborøn A/S

– Vestkajens Maskinværksted A/S

– Østbornholms Kutterservice ApS

Facebook