Sunny Lasy er ett av to ringnotfartøy som siste døgn har fisket inne i Kvænanngen. Foto Aage Schjølberg, Shipspotting

Fiskerimagasinet kunne tidligere i dag fortelle at årsbeste fangst i makrellfisket ble slått etter bare en uke da Herøyhav natt til i dag gjorde to kast på til sammen 1080 tonn. Bare timer senere kom en ny innmelding. Den var på to kast på totalt 1160 tonn som er en ny årsbeste.

Av Terje Engø

Epost: terje@fiskerimagasinet.no

Denne gang var det Sunny Lady som slo til. Midt på dagen i dag meldte fartøyet først inn 770 tonn, og litt senere ytterligere 390 tonn. Fangstene som har en snittstørrelse på henholdsvis 441 gram og 438 gram er solgt Pelagia AS og skal leveres ved fryseriet i Liavåg.

Men nordirske Voyager slo alle – igjen

Samtidig må de norske båtene se seg slott i kvantum av en utlending. De fisker jevnt over større fangster enn de norske. I ettermiddag har britiske Voyager meldt inn 1300 tonn med snittstørrelse 430 gram. Denne fangsten er solgt til Global Florø AS. Voyager har levert en rekke fangster på over tusen tonn til norske mottak i år.

En annen utenlandsk båt, svenske Ahlma, har også meldt inn en fangst. Dette er et mindre kvantum på 125 tonn.

Totalt har femten fartøy meldt inn 7528 tonn frem til mandag klokken 18:30. Det har med andre ord vært en brukbar dag i makrellfisket.

Mot slutt på makrellfisket i engelsk sektor

Alle dagens fangster har blitt tatt i britisk sektor. Båtene som har leitet etter makrell utenfor kysten av Møre og Romsdal har ikke hatt noen god dag. Det har vært ti-femten fartøy som har leitet etter makrell her i her i ett rundt et døgn. Foreløpig har ingen fått noen fangst.

Samtidig gjenstår det nå bare 9861 tonn makrell som kan fiskes i britisk sone. Av dette kvantum kan ringnotflåten fiske 4774 tonn. Mange båter har tatt de kvotene de har hatt tilgjengelig i britisk sektor og må avslutte makrellfisket der.

Totalt har norske fartøy en tilgjengelig kvote på 49 402 tonn mandag ettermiddag. 36 176 tonn av dette hører til ringnotflåten.

LES OGSÅ:

Herøyhav med kjempefangst verdt 20 millioner

Pelagisk fisk for milliarder levert av utenlandske fartøy

Facebook