Den flotte sjarken "Havbryn, bygget ved Nor-Dan Marine, får nå dekksutrustning montert ved Smådal Mekaniske. Foto Nor-Dan Marine

Andre Steffensen fra Myre i Nordland har fått overlevert en ny flott sjark fra Nor-Dan Marine AS på Evje i Agder. Den nye sjarken som har fått navnet «Havbryn» har modellnavnet Nor-Dan 35 sjark.

Av Terje Engø/Nor-Dan Marine

                   .

Dette er andre gangen Andre Steffensen får bygget levert sjark fra Nor-Dan Marine AS. Et tegn på at han er svært fornøyd med den forrige sjarken.

Sjarken som ble overlevert 29. mai, har en lengde på 10,68 meter, og er den første båtbyggeriet leverer med en ny lugarløsning. Her er lugaren plassert tverrskips under styreposisjon.

Skal fiske med garn og line

Steffensen skal bruke sjarken som er bygget med bulb til å fiske med garn og line. Hydraulikk til linehaler og garnhaler er levert av Smådal Mekaniske As på Leinøy.. Fartøyet ligger for øyeblikket ved Smådal Mekaniske hvor dekksutrustningen skal rigges.

Motor er en Volvo D7 266 som yter 266 hestekrefter, levert av La-Sa Båt og Motor. Motoren er koblet til et ZF280 gir med cruise command. Giret er levert av KGK. Baugthtruster er levert av Sleipner.

Ifølge daglig leder May-Britt Hansen ved Nor-Dan Marine er montasje og teknisk utrustning uført av Nor-Dan Maritime Service. Aluminiumsarbeid er utført av AJ Drift, mens innredning er laget og montert av Lindesnes Båt og Treindustri.

Oppgraderte til større sjark frå Nor-Dan Marine

Tidlig i fjor høst kjøpte Werner Pedersen fra Stokmarknes Steffensen sin forrige sjark. Denne sjarken hadde en lengde på 7,75 meter og var utstyrt med en motor med ytelse på 250 hestekrefter. Den ble levert fra Nor-Dan Marine våren 2020. Allerede etter kort tid ønsket Steffensen seg en større Nor-Dan-sjark med kraftigere motor.

Daglig leder ved Nor-Dan Marine, May Britt Has
Se bildeserie fra "Havbryn". Alle foto Nor-Dan Marine
Facebook